perjantai 27. helmikuuta 2009

Pinaattinen broileri-paprikapiirakka




Viikonloppuna on vuorossa mökkeilyä hyvässä seurassa ja me naisten kesken sovittiin, ettei siellä sitten olla millään makkara-linjalla! :D Pippurimyllyltä löytyi tähän tilaisuuteen sopiva ja houkuttelevan oloinen resepti. Pohjaan käytin toista reseptiä ja korvasin vehnäjauhot täysjyväversiolla. Lisäksi muuttelin reseptiä täytteen osaltakin hieman erilaiseksi. Tein piirakan valmiiksi kotona ja vielä pitäisi muutama tunti malttaa odottaa, ennen kuin pääsen maistamaan. :)

Pohja:
100 g voita
2 1/2 - 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Paloittele voi pieniksi paloiksi. Nypi kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Täyte:
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
broilerimaustetta
paprika -maustetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g pakastepinaattia
n. 100 g Pirkka grillattuja paprikoita (pakaste)
tuoretta basilikaa
2 rkl pinjansiemeniä
n. 1 dl mozzarella juustoraastetta

Munamaito:
3 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet ja kuullota niitä pannulla. Lisää pakastepinaatti ja paista seosta kunnes pinaatti on sulanut sopivasti. Siirrä seos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista broilerisuikaleet kypsiksi ja mausta broilerimausteella sekä paprika -mausteella. Levitä broilerinsuikaleet tasaisesti piirakan päälle. Lado päälle grillatut paprikat sekä tuoreet basilikan lehdet. Paprikan palasia voi halutessaan leikata vähän pienemmiksi. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Mausta munamaito suolalla ja mustapippurilla. Kaada piirakan päälle. Ripottele pinnalle vielä pinjansiemenet sekä juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.




































































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti