perjantai 13. helmikuuta 2009

Nakki-perunasosepaistos


Meillä syödään aika paljon broileria, kalkkunaa ja kalaa. Peruna ja punainen liha on ollut viime vuosina aika harvinainen näky ruokapöydässä. Välillä on kuitenkin muistettava myös avomieheni toiveita ja tässä yksi sellainen resepti. Mies on aina tunkemassa nakkeja tai makkaraa joka paikkaan, joten sitä saa mitä tilaa. Alkuperäinen resepti on Reseptirosvolta. Kevyempään versioon käytin tässä rasvatonta maitoa, kevyt nakkeja ja kevyt juustoraastetta. Pidin myös paistosta pidempään uunissa kuin alkuperäisessä reseptissä neuvottiin.

1 kg soseutuvia perunoita
3 dl rasvatonta maitoa
1 tl suolaa
400 g kevyt nakkeja
n. 1 dl kevyt juustoraastetta

Kuori, paloittele ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta perunat. Kuumenna maito kiehuvaksi ja vatkaa perunasoseen sekaan. Paloittele nakit ja sekoita ne joukkoon. Kaada nakki-perunasose voideltuun uunivuokaan. Ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes juustoraaste on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti