lauantai 21. helmikuuta 2009

Juuressose




Tein tällaista juuressosetta pestokuorrutetun uunilohen (ks. resepti) kanssa.

(2 annosta)
n. 200 g porkkanaa
n. 200 g lanttua
n. 200 g perunaa
n. 200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
rasvatonta maitoa
voita tai margariinia

Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Pilko porkkanat ja lantut ja lisää ne kiehuvaan veteen. Pilko tässä välissä perunat ja palsternakka sekä lohko sipuli. Lisää ne 10 minuutin kuluttua porkkanoiden ja lanttujen sekaan. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kaikki ovat kypsiä. Valuta keitinvesi. Soseuta juurekset sähkövatkaimella. Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa. Mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti