perjantai 13. helmikuuta 2009

Aurinkokuivattutomaatti-pestohyrrät




Myös nämä pikkusuolaiset menivät yliopistokavereideni kanssa pidettyyn viininmaisteluiltaan (ks. tomaatti-mozzarellapiirakka). Valmistaminen oli yllättävän helppoa, mutta suosittelen tosiaan käyttämään cocktail -tikkuja apuna. Jos haluaa kauniin näköisiä hyrriä, kannattaa huolehtia, ettei pestoa pääse valumaan paljoa ulkopuolelle. Tähän auttaa ainakin se, että välttyy laittamasta liikaa pestoa levylle. Hyrrät ovat aika suolaisia ja maistuvat vahvasti aurinkokuivatulle tomaatille, joten näitä ei voi syödä montaa kerralla. Todella hyvän makuisia ja sopivat erinomaisesti vaikkapa punaviinin kanssa, vaikka itse tuolla kerralla karpalomehuun tyydyinkin. :D Alkuperäinen ohje blogista Ruokaohjeita ja herkkuja á la Marie, siellä on myös hyvät ohjeet kuvineen välivaiheiden teosta.

1 pkt voitaikinalevyjä
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 6 tl vihreää pestoa
tuoreita basilikan lehtiä
cocktail -tikkuja

Nosta voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Kun levyt ovat vielä hieman kohmeisia, levitä 1 tl pestoa tasaisesti jokaiselle levylle. Vältä laittamasta liikaa pestoa, koska se tulee muuten helposti ulos hyrristä. Laita 2 aurinkokuivattua tomaattia toiseen päähän levyä. Laita muutama tuore basilikan lehti aurinkokuivattujen tomaattien viereen, hieman keskemmälle levyä. Rullaa levy napakalle rullalle aloittaen tomaattipäästä niin, että tomaatit jäävät keskelle rullaa. Pistele 4 cocktail-tikkua rullaan sauman kohdalle tasaisin välein. Leikkaa rullat 4 osaan cocktail-tikkujen mukaan ja kumoa leivinpaperille kyljelleen. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes hyrrät ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti