perjantai 13. helmikuuta 2009

Suklaapusut




Näihin herkkuihin löysin reseptin jälleen kerran blogista Ruokaohjeita ja herkkuja á la Marie. Sieltä löytyy myös hyvät ohjeet välivaiheisiin kuvineen. Tein suklaapusuja ensimmäistä kertaa ja tuloksena sain sotkettua melkein koko keittiön. :D Tiedänpähän, mitä teen seuraavalla kerralla toisin. Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan kastamaan pusut sulatetussa suklaassa, mutta itselläni pusujen vaahto-osa ei pysynyt näin keksin päällä vaan tipahti sinne suklaan joukkoon. Onnistuin kuitenkin valuttamaan suklaan lusikalla loppujen pusujen päälle. Tähän voisi varmasti keksiä jonkin muunkin keinon (pursotus tms.?), millä kuorrutteen voisi tehdä. En löytänyt vohveleita paikallisesta Citymarketista, mutta vaihtoehdoksi tarjotut Marie -keksit sopivat pohjaksi oikein hyvin. Täytteitä voi varioida mielen mukaan, itse tein tällä kertaa Marianne- ja Kaakaopusuja sen mukaan mitä kaapista löytyi aineksia.

(n. 15 kpl)

Vaniljapusut:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria (tai mausta täytteestä riippuen)
7-8 ohkaista vohvelilevyä tai 15 keksiä (esim. Marie)
150-200 g taloussuklaata
n. 1 tl öljyä

Mariannepusut:
Mausta valkuaissokerivaahto 1 dl:lla Marianne Crush:ia

Kaakaopusut:
Mausta vaniljavaahto 1-2 rkl kaakaojauhetta

Lisää valkuaisiin puolet sokerista ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on niin kovaa että pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntäisi nurinpäin. Jaa vaahto tässä vaiheessa eri kulhoihin, mikäli haluat tehdä useita erilaisia pusuja. Mausta vaahto vaniljasokerilla tai valitsemillasi mausteilla (minulla tällä kertaa Marianne Crush ja kaakaojauhe). Kääntele seos varovasti sekaisin. Mikäli käytät vohvelia, käytä pyöreää muottia (esim. lasi) ja tee vohvelista pieniä pyöreitä pohjia. Nosta vohvelipyörylät tai keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pursota pursottimella tai muovipussilla, jonka kulmaan on leikattu pieni reikä, vaahto kauniiksi keoiksi vohveleiden/keksien päälle. Paista 150-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia, kunnes vaahto on kiinteää. Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa öljytilkan kanssa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Jäähdytä sula suklaa. Kuorruta pusut sulalla suklaalla käyttämällä apuna esimerkiksi lusikkaa ja nosta leivinpaperin päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Nosta jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimpia seuraavana päivänä. Säilytä pusut jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti