tiistai 24. helmikuuta 2009

Spelt omena-kaneli mannapuuro




Speltti raaka-aineena on kiinnostanut jo pitkään ja olen syönyt aikaisemmin spelttijauhoista tehtyjä sämpylöitä sekä spelttimuroja. Pysähdyin pitkästä aikaa katselemaan tarkemmin, mitä kaupan puurohyllystä löytyy (normaalisti tiedän mitä sieltä valitsen) ja käteeni osuivat SunSpelt:in omena-kaneli mannasuurimot. Pääsin tänä iltana testaamaan mannapuuron tekoa, joka ei sitten sujunut ihan niin mallikkaasti kuin olin ajatellut. Mies päätti tulla häärimään vierelle juuri sillä traagisella hetkellä kun maito alkoi kiehua ja niinhän siinä kävi, että maito kiehui liedelle ja suurimotkin meinasivat paakkuuntua ihan totaalisesti. Onneksi sain pelastettua puuron ja hävitettyä suurimmat paakut käyttämällä loppuvaiheessa sauvasekoitinta. Puurosta tuli kuin tulikin oikein maukasta ja mieskin sanoi haluavansa puuroa toistekin. :) Resepti on otettu paketin takakannesta ja olen muuttanut ohjeen mittasuhteita omia annoskokojamme vastaaviksi. Mielestäni monissa resepteissä kuten puuroissa on annoskoot mitoitettu aivan liian pieniksi.

(2-3 annosta)
5 dl vettä
5 dl maitoa tai soijamaitoa
2 1/2 dl SunSpelt mannasuurimoita (omena-kaneli)
1-2 tl suolaa

Tarjoiluun lisäksi:
hunajaa, marjoja, hilloa tms. oman maun mukaan

Mittaa vesi ja maito kattilaan. Kun neste alkaa kiehua, sekoita mannasuurimot hiljalleen joukkoon. Varo lisäämästä liikaa kerralla. Keitä puuroa noin 2 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi suola. Siirrä kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla 5 minuuttia. Lisää halutessasi esimerkiksi hunajaa, marjoja tai hilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti