tiistai 3. maaliskuuta 2009

Valkosuklaa-Daimkakku




No niin, nyt ois sitten mökkiviikonloppu vietetty ja voin laittaa tänne päivityksiä, mitä siellä tuli herkuteltua. Eli niin kun kerroin, päätettiin naisten kesken että sinne mökillehän ei sitten tosiaankaan lähetä millään makkaralinjalla. Suolasta puolta edusti pinaattinen broileri-paprikapiirakka, joka muuten oli todella hyvää. Ja vastapainoksi tein tällasen valkosuklaa-daimkakun. Väsäsin kakun vasta paikan päällä, joten laitan nätimpiä kuvia (ilman kaunista muoviliinaa taustalla) sitten kun opin käyttämään kuvankäsittelyohjelmaa. Ohjeen poimin Open Café:lta enkä sitten alottelijana hoksannut, että täytteen mittasuhteet oli jollekin jättiläiskakulle suunniteltu. :D T'äytettä ois siis riittänyt vaikka parille kakulle. Tästä viisastuneena laitan tähän nyt ohjeen, josta riittää täytettä yhteen normaalikokoiseen irtopohjavuokaan. Kakku oli muuten uskomattoman hyvää, eikä ollenkaan liian makeaa! :)

Pohja:
300 g Suklaa digestive -keksejä
100 g voita

Täyte:
1 prk Flora Vispiä
1 levy (120 g) Pandan valkosuklaata
1 prk maitorahkaa (vähärasvainen)
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
2-3 isoa Daim-patukkaa

Murenna keksit ja sekoita sulatettu rasva keksimurujen joukkoon. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla sekä vanilliinisokerilla. Lisää joukkoon maitorahka. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Rouhi Daim-patukat. Sekoita sulatettu suklaa, daimrouhe ja sitruunamehu kermavaahtoseokseen. Puserra liika vesi liivatteista ja sulata ne tilkkaan (n. 1/2 dl) kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-4 tuntia tai seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti