perjantai 3. huhtikuuta 2009

Tofua kookos-mangokastikkeessa



Tofu on sellainen raaka-aine, joka on itselleni vielä hieman vieras. Olen toki käyttänyt sitä aikaisemmin muutamassa muussakin reseptissä (joita ei löydy vielä blogistani), mutta en oikein itse osaa vielä säveltää siitä mitään. Tämä Pippurimyllyn resepti oli mielestäni oikein onnistunut. Kastike oli sopivan mausteinen, eikä varmasti jättänyt sanattomaksi. Tarjosin lisäkkeenä Kunto-messuilta ostamaani kvinoa-spelt-couscous:ia. Kokeilen uudestaankin. :)

1 pkt kiinteää, maustamatonta tofua
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 mango
1 tl inkivääritahnaa
2 dl kevyt kookosmaitoa
vajaa 1 prk mangososetta
1 limetin mehu
chilikastiketta
suolaa
soijakastiketta

Kuutioi tofu. Kuori ja pilko sipuli sekä hienonna valkosipuli. Kuori ja paloittele mango. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja sekoita inkivääritahna öljyn joukkoon. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet ja sipuli, kuullota hetki öljyseoksessa. Lisää tämän jälkeen tofukuutiot ja paistele sekoittaen, kunnes tofukuutiot ovat saaneet vähän väriä. Sekoita keskenään kookosmaito, mangosose ja limetin mehu. Kaada seos pannulle ja sekoita. Anna kastikkeen kiehua hieman kasaan ja lisää sitten mangopalat. Anna mangopalojen pehmetä hetken aikaa. Suurusta Maizenalla, jos kastike jää liian löysäksi. Mausta chilikastikkeella, suolalla ja soijakastikkeella. Tarkista maku. Tarjoa couscous:in tai riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti