maanantai 27. huhtikuuta 2009

Jauheliha-tattipihvit ja kukkakaalivuoka




Tämä pihviohje herätti kiinnostuksen siihen käytetyn Weetabixin takia. Weetabix kuuluu ruokakaappini vakiovarustuksiin, ja niinpä minua kiinnostikin, miten se soveltuisi tämän tyyppiseen reseptiin. Lisäkkeeksi tein tällä kertaa kukkakaalivuokaa.

(9 kappaletta)
2 weetabixia
1 pussi herkkutattikeittoaineksia
1 dl vettä
1 sipuli
400 g paistijauhelijaa (vähärasvaista)
1 rkl tomaattipyrettä
1 kananmuna

Lisäke:
iso kukkakaali (n. 500 g)
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
suolaa
mustapippuria

Murskaa weetabixit. Anna weetabixmurujen ja tattikeittoainesten turvota vedessä muutama minuutti. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile massassa kostutetuin sormin pihvejä leivinpaperin päälle, uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Valmista lisäke paloittelemalla kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kukkakaalia ei tarvitse esikeittää. Pane kukkakaalikuutiot uunivuokaan ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kaada päälle ruokakerma. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti