sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Pääsiäisen appelsiini-valkosuklaakakku




Pääsiäiseksi teki mieli tehdä jotain raikasta ja väritykseen sopivaa kakkua, johon houkutteleva resepti löytyi tällä kertaa Kinuskikissalta. Omasta kakustani puuttuu suklaakoristeet, enkä ole saanut vielä hankittua noita reunakalvoja, joilla kakun reunoista saisi huolitellumman näköiset. Ehkä sitten kun olen hieman edistynyt tässä leipomisharrastuksessani. :) Makua se ei kuitenkaan huonontanut yhtään! Kakku vastasi toiveisiin ja oli oikein raikasta. Mies oli ihmeissään kun huomasi minun raastavan joukkoon appelsiinin kuorta, epäili koko jutun terveellisyyttä. Uskaltautui kuitenkin syömään kakkua. :D Ensimmäistä kertaa onnistuin tuossa kiilteen teossakin!

Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g kevyt appelsiinituorejuustoa
200 g veriappelsiinijogurttia
2 appelsiinin kuori raastettuna
200 g valkosuklaata (Panda)
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperista. Jätä paperiin tarvittaessa pieni suikale sivulle, jolla on helppo siirrellä kakkua irtopohjavuoasta toiselle alustalle. Murskaa dominokeksit esimerkiksi pakastepussin sisässä (itse käytän 2 pussia päällekkäin, tällöin pussin pinta ei rikkoudu ja sotkua tulee vähemmän), kaulimen avulla. Sekoita keskenään keksimurut ja voisula. Painele keksivoiseos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota tällä välin vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä jogurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta kuori täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu ja kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi, johon sulatat liivatelehdet. Jäähdytä hetki ja sekoita sitten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, voit valmistaa kiilteen kakun päälle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna appelsiinimehusta 1/2 dl kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja anna jäähtyä hetki, kunnes seos on huoneenlämpöistä. Kaada seos täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta. Koristele haluamallasi tavalla.




1 kommentti: