Risotto on hyvä keksintö siinä mielessä, että se on helppotekoinen ja helposti muokattavissa jokaisen omaan makuun sopivaksi. Tässä ensimmäinen versio, jota itse kokeilin alkuviikosta.
6 dl vettä
1,5 rkl kasvisfondia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl risottoriisiä
1 sitruunan mehu
öljyä
parmesaania raastettuna
2 prk Sweet&Sour tonnikalaa
1 prk ananaspaloja tai tuoretta ananasta paloiteltuna
1 pss hernemaissipaprikaa (pakaste)
suolaa
Pilko sipulit ja kuullota niitä kattilassa tilkassa öljyä. Kuumenna toisessa kattilassa kasvisliemi ja pidä se lämpimänä (anna lieden olla koko ajan miedolla lämmöllä). Lisää sipulien joukkoon riisi ja kuullota hetken aikaa. Purista sitruunan mehu ja lisää se ja osa kasvisliemestä riisien joukkoon. Sekoita kunnes neste on imeytynyt. Mausta suolalla. Lisää nestettä vähän kerrallaan ja sekoita kunnes neste on taas imeytynyt. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää. Lisää lopuksi sekaan raastettu parmesaani, valutettu tonnikala ja hernemaissipaprika. Sekoita ja anna muhia kannen alla muutama minuutti.
6 dl vettä
1,5 rkl kasvisfondia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl risottoriisiä
1 sitruunan mehu
öljyä
parmesaania raastettuna
2 prk Sweet&Sour tonnikalaa
1 prk ananaspaloja tai tuoretta ananasta paloiteltuna
1 pss hernemaissipaprikaa (pakaste)
suolaa
Pilko sipulit ja kuullota niitä kattilassa tilkassa öljyä. Kuumenna toisessa kattilassa kasvisliemi ja pidä se lämpimänä (anna lieden olla koko ajan miedolla lämmöllä). Lisää sipulien joukkoon riisi ja kuullota hetken aikaa. Purista sitruunan mehu ja lisää se ja osa kasvisliemestä riisien joukkoon. Sekoita kunnes neste on imeytynyt. Mausta suolalla. Lisää nestettä vähän kerrallaan ja sekoita kunnes neste on taas imeytynyt. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää. Lisää lopuksi sekaan raastettu parmesaani, valutettu tonnikala ja hernemaissipaprika. Sekoita ja anna muhia kannen alla muutama minuutti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti