torstai 18. kesäkuuta 2009

RaparperihilloNyt alkoi sitten se aika, kun iskee hirveä vimma kerätä luonnosta kaikkea säilöttäväksi. Kaikki marjat ja muut on saatava talteen, että on sitten mitä käyttää ympäri vuoden. :D Itse käytän todella paljon marjoja myös ihan sellaisenaan ja syön muun muassa luonnonjogurtin kanssa. Viime vuonna raparperit menivät sivu suun, koska olin jostain syystä missannut sen, että anopin takapihalta löytyy sellaistakin herkkua. Tänä vuonna en tee samaa virhettä! ;)

1,5 litraa (n. 1 kg) raparperia paloiteltuna
1/2 - 1 dl sokeria
kanelia
1 dl vettä

Kuori ja paloittele raparperit. Laita raparperipalat kattilaan ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää vesi ja laita levy päälle. Anna kiehua hiljalleen ja sekoittele välillä, kunnes näkyvä vesi haihtuu. Mausta kanelilla. Sammuta levy ja laita kansi päälle. Anna jäähtyä. Pakasta tai käytä heti!


2 kommenttia:

  1. Kiitti hilloreseptistä. Hillo kiehuu hellalla & raparperi tuoksuu. Näitä reseptejä löytyi googlaamalla hyvin muualtakin, mutta sinun blogistasi tuntuu löytyvän paljon muutakin mielenkiintoista. Jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
  2. Tein tällä reseptillä, ihan hyvää tuli. Ehkä sokeri olisi hyvä olla hillosokeria, tein itse tavallisella taloussokerilla kun en kauppaan jaksanut. On tuollaista "paksua soppaa", mutta kelpaa omiin tarpeisiini. Laitoin mausteiksi lisäksi vaniljasokeria, kun joissain ohjeissa sitäkin oli laitettu.

    VastaaPoista