torstai 18. kesäkuuta 2009

Kaaliporkkanawokki



Mmm... rakastan kaalilaatikoita ja olen opetellut tekemään sellaisia muutamalla eri tavalla. Tällä kertaa tällainen versio, idean sain Kaisalta.

1 kg keräkaali
2 sipulia
4-5 porkkanaa
400 g jauhelihaa
4 dl vettä (+ lisää vähitellen valmistumisen edetessä)
1 1/2 lihaliemikuutiota
1 1/2 dl puuroriisiä
2 rkl tummaa siirappia
mustapippuria

Pilko kaali. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli. Laita kasvikset pannulle veden ja lihaliemikuutoiden kanssa. Anna kiehua kannen alla sen aikaa, että kaali pehmenee hiukan ja vesi alkaa kuplia pinnalla (noin 10 min). Lisää joukkoon puuroriisi, sekoita ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 45 minuuttia. Lisää vettä sitä mukaa kun se imeytyy riisiin. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää se muun wokin joukkoon. Mausta mustapippurilla ja siirapilla. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti