1 l raparperia paloiteltuna
1 1/2 l vettä
1 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
n. 4 dl mansikoita (pakaste tai tuoreita)
Keitä raparperiviipaleet pehmeiksi sokerilla maustetussa vedessä. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kiisselin joukkoon. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran. Soseuta mansikat joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää soseutetut marjat kiisselin joukkoon. Kaada tarjoiluastioihin ja ripottele pinnalle hiukan sokeria kuortumista estämään. Tarjoile vaniljajäätelön tai kylmän maidon kanssa. Voit myös laittaa kiisselin kannuun, säilyttää jääkaapissa ja juoda sellaisenaan.
Määrät on suuria. Miten monta annosta tästä suunnilleen tulee?
VastaaPoista