lauantai 21. helmikuuta 2009

Pestokuorrutettu uunilohi



Seikkailin tässä kuluneella viikolla taas erilaisilla ruokablogeilla ja positiiviseksi yllätykseksi osoittautui etenkin Pippurimyllyn blogi, jossa oli monta aivan minunnäköistäni reseptiä. Sieltä otin idean myös tähän pestokuorrutettuun loheen, jota tarjosin juuressoseen (ks. resepti erikseen) kanssa. Ehdottomasti parasta maistamaani uunilohta tähän mennessä! Punaisen peston aurinkokuivattu tomaatti ja uusi tuttavuuteni parmesaanijuusto antoivat lohelle ihanan uudenlaisen maun verrattuna aivan perinteiseen uuniloheen.

(4 annosta)
600-700 g lohifilee
1 prk (90 g) punaista pestoa
n. 75 g parmesaania raastettuna

Raasta parmesaanijuusto. Sekoita pesto ja osa parmesaanista keskenään. Lusikoi tasainen kerros lohifileen pintaan ja ripottele loput parmesaaniraasteesta kuorrutteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.







































1 kommentti:

  1. Hienoa, että lohi on maistunut! Sinun blogisi onkin ihan uusi tuttavuus minulle, ja herkultahan täällä näyttää! Jatkan tässä vielä reseptiarkistosi penkomista.. :)

    VastaaPoista