Äiti teki lapsena useesti unelmatorttua ja nyt piti testata että vieläkö se maistuu yhtä hyvälle. Käytin äidin reseptin sijaan tällä kertaa Maku-lehden ohjetta. Ainekset tähän löytyy luultavasti melkein jokaisen jääkaapista eikä valmistukseenkaan mene kovin kauan aikaa. Torttu oli avomieheni mieleen liian makea, mutta itse makeenpersona tykkäsin ohjeesta. Vein puolet tortusta vanhemmilleni syötäväksi, koska kahden hengen talouteen tuossa on aika paljon syömistä.
Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150 g voita
2 1/4 dl tomusokeria
3 keltuaista
1 rkl vanilliinisokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauheseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi ja paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Vahdi ettei taikina ehdi palaa. Tortun paistuessa laita pöydälle toinen arkillinen leivinpaperia ja ripottele sen päälle tasaisesti sokeria. Kumoa kypsä torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistamisen aikana ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä kokonaan. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri notkeaksi. Lisää keltuaiset ja vanilliinisokeri. Vatkaa täyte kuohkeaksi. Levitä täyte täysin jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu rullalle. Kiedo se napakasti leivinpaperiin ja halutessasi vielä folioon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua, mieluummin vähän pidempään. Nauti!
Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150 g voita
2 1/4 dl tomusokeria
3 keltuaista
1 rkl vanilliinisokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauheseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi ja paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Vahdi ettei taikina ehdi palaa. Tortun paistuessa laita pöydälle toinen arkillinen leivinpaperia ja ripottele sen päälle tasaisesti sokeria. Kumoa kypsä torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistamisen aikana ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä kokonaan. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri notkeaksi. Lisää keltuaiset ja vanilliinisokeri. Vatkaa täyte kuohkeaksi. Levitä täyte täysin jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu rullalle. Kiedo se napakasti leivinpaperiin ja halutessasi vielä folioon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua, mieluummin vähän pidempään. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti