torstai 12. helmikuuta 2009

Tomaatti-mozzarellapiirakka



Tätä piirakkaa oon tehny jo pariin otteeseen ja se onnistuu aina. Tällä kertaa piirakka meni syötäväksi yliopistokavereitteni kanssa vietettyyn viininmaisteluiltaan, jossa tosin itse olin vaihteeksi maistelemassa karpalomehua. :D Alkuperäinen ohje on Ruokamaailmasta.

Pohja:
1 pkt Kymppi-Maukkaat Kevyt Piirakkataikina tai itse tehty piirakkapohja

Täyte:
4-6 tomaattia
200 g mozzarellajuustoa
4 valkosipulin kynttä
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan. Kauli taikina, painele se piirakkavuoan pohjalle ja hiukan myös reunoille. Vaihtoehtoisesti valmista itse tehty piirakkapohja. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Viipaloi myös valkosipulin kynnet ohuiksi paloiksi. Asettele valkosipulin, tomaatin ja mozzarellan viipaleet piirakkapohjalle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valuta päälle varovasti tilkka öljyä ja asettele basilikanlehdet täytteen pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Wau, pitää kokeilla tätä joskus.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! :) Tässä piirakassa ei voi epäonnistua!

    VastaaPoista