Itseäni kiinnostaa paljon venäläinen keittiö ja kulttuuri ja haluaisin joskus oppia tekemään perinteisiä venäläisiä ruokia. Blinit on jo kokeiltu ja ne olivat aivan mielettömän hyviä, pitää laittaa ohje tänne seuraavan kerran ku päätän valmistaa niitä. Tämä ohje jauhelihakastikkeesta Stroganovin tapaan on mielestäni vähän niin kuin yhdistelmä suomalaista ja venäläistä keittiötä. Perinteinen suomalainen jauhelihakastike maustettuna "venäläisillä herkuilla" eli smetanalla ja maustekurkulla. Löysin reseptin K-RuokaPirkasta.
n. 400 g paistijauhelihaa (vähärasvaista)
1 sipuli
rypsiöljyä tms. paistamiseen
suolaa, mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
4-5 dl vettä
1 maustekurkku
2 rkl smetanaa
Pilko sipuli ja maustekurkku valmiiksi. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tomaattipyree ja täysjyvävehnäjauhot hyvin seikoittaen. Lisää vesi, sekoita kunnes kastike sakenee. Anna hautua miedolla lämmöllä, kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää vielä maustekurkkukuutiot ja smetana. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.
n. 400 g paistijauhelihaa (vähärasvaista)
1 sipuli
rypsiöljyä tms. paistamiseen
suolaa, mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
4-5 dl vettä
1 maustekurkku
2 rkl smetanaa
Pilko sipuli ja maustekurkku valmiiksi. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tomaattipyree ja täysjyvävehnäjauhot hyvin seikoittaen. Lisää vesi, sekoita kunnes kastike sakenee. Anna hautua miedolla lämmöllä, kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää vielä maustekurkkukuutiot ja smetana. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti