perjantai 13. helmikuuta 2009

Daim-suklaamuffinssit ystävälle



Himoitsin jo parin viikon ajan netissä erilaisia muffinssivuokia ja palloilin silikonisen ja peltisen (?) välillä. Päädyin ostamaan paikallisesta Prismasta Iloleipurin 12 kupin silikonivuoan. Nyt pääsin sitten ystävänpäivän kunniaksi testaamaan sitä. Kokeilin Kinuskikissan Daim-suklaamuffinssiohjetta, jota muokkasin vaihtamalla tavalliset vehnäjauhot täysjyvävehnäjauhoihin (tavallisia oli ohjeessa 3 1/2 dl, mutta täysjyvävehnäjauhon kanssa riittää vähän pienempi määrä) ja maidon/kerman rasvattomaan maitoon. Vein muutaman muffinssin vanhemmilleni ja pikkuveljilleni maisteltavaksi ja koristelin ne pikaisesti valkoisella sokerikuorrutteella sekä ostamillani valkoisilla ja ruskeilla suklaasydämillä. Suklaa suli muffinssien sisälle ihanaksi täytteeksi ja Daim-rakeet rapsahtelivat mukavasti hampaissa. Pitää kokeilla varioida myös muilla suklailla. :) Alhaalla kuvissa näkyy, että olen käyttänyt kahdessa kupissa lisäksi paperista muffinssivuokaa. Tämä johtuu siitä, että halusin testata kuinka paljon sen käyttäminen/käyttämättä jättäminen vaikuttaa muffinssin muotoon. Voin oletetusti todeta, että paperivuoan kanssa tehdyt näyttävät reunoista siistimmiltä, mutta esimerkiksi ylhäällä olevan kuvan muffinssi on tehty ilman paperivuokaa.

(12 kpl isoja)
1 levy Marabou Daim -suklaata
150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl rasvatonta maitoa

Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä rasvattoman maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe nuolijalla sekoittaen. Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan. Aseta päälle yksi suklaapala/muffinssi sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Koristele haluamallasi tavalla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti