torstai 19. helmikuuta 2009

Koskenlaskijan kanavuoka




Täysosuma!! Tais olla Koskenlaskijassa jotain taikaa, koska maistu myös muuten melko nirsolle miehelleni. Annos oli kuulemma vaan liian pieni, olis menny santsilautanenkin. :D Kaisa oli laittanut tähän ohjeeseen päälle vielä juustoraastetta, mutta itse päätin jättää sen pois. Halusin käyttää myös broilerinfileesuikaleet marinoimattomina ja hoitaa itse niiden maustamisen. Seuraavalla kerralla aion lisätä ruokaan vielä ananasta. Nam!

300 g broilerin fileesuikaleita (naturell)
broilerimaustetta
paprika -maustetta
2 1/2 dl Riisi+Ohra
4 porkkanaa
1 sipuli
1 tlk ananaspaloja
1/3 pkt Koskenlaskija voimakasta
4 dl vettä
1 1/2 rkl kanafondia
n. 3 dl Valio täyteläinen ruoka -kermaa (rasvaa 2 %)

Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Paista broilerin fileesuikaleet nopeasti pannulla ja mausta ne broilerimausteella sekä paprika-mausteella. Sekoita broilerin fileesuikaleet, riisi, pilkotut kasvikset , ananaspalat sekä kuutioitu Koskenlaskija -juusto uunivuoassa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen kanafondi. Kaada kanaliemi ja ruokakerma vuoassa olevien ainesten päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

5 kommenttia:

  1. Tää on niin hyvää. Tehtiin jo kolmatta kertaa :)

    VastaaPoista
  2. Kokeilin tätä äskettäin ja ihan hyvää tuli, mutta hieman suolaista. Laitoin Koskenlaskija voimakkaan tilalle perinteistä, koska sitä löytyi valmiiksi jääkaapista. Ruokakermaa en lisännyt, sillä en jaksanut lähteä kauppaan vain sen takia. Kana oli valmiiksi maustettua (hunaja). Epäilen suolaisuuden johtuneen kuitenkin tuosta Knor kanafondista.

    VastaaPoista
  3. Riisi keitettynä vai raakana? :)

    VastaaPoista
  4. Raakana,kuten myös porkkanat,ainakin näin toimin itse. Todella maukasta, kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  5. Hyvää oli, nam! Laitoin vain 2 porkkaanaa ja käytin tavallista koskenlaskijaa (ruokaversio). Puolikkaan kanakuution pistin veden sekaan ja normi ruokakermaa. Hyvää tuli!

    VastaaPoista