lauantai 6. kesäkuuta 2009

Pinaattinen vuohenjuusto-parsakaalilasagne



Mmm...elämäni ensimmäinen lasagne, johon uskaltauduin itse tekemään valkokastikkeen. Aivan kuten reseptin kehittelijä Pippurimylly, en jostain syystä ole pitänyt sen tekemistä. Loppujen lopuksi ei kuitenkaan ollut sen kummempi juttu, tietysti aina pitää muistaa vahtia, jos tehdään jotain maitopohjaista. Jätin alkuperäisestä ohjeesta pois rucolan ja käytin hieman reilummin kesäkurpitsaa. Käytin myös lasagnelevyistä täysjyväversiota, ja yllätys yllätys, rasvatonta maitoa! Itse tykkäsin tästä aivan mielettömästi, mies jäi taas kerran kaipailemaan ruoan joukkoon myös lihaa! :D

(4 annosta)
2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
1 kesäkurpitsa
n. 300 g parsakaalia (pakaste)
1 pss (150 g) pinaattia (pakaste)
mustapippuria
3 rkl margariinia
3/4 dl vehnäjauhoja
n. 7 dl rasvatonta maitoa
suolaa
muskottipähkinää
vajaa 200 g vuohenjuustoa
täysjyvä lasagnelevyjä
parmesaani- ja emmentaljuustoraastetta

Ota ajoissa parsakaali ja pinaatti sulamaan. Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta kesäkurpitsa. Pilko parsakaalinnuput pienemmiksi. Valuta pinaatti. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota hetki pilkottuja sipuleita sekä valkosipulia. Lisää pannulle raastettu kesäkurpitsa ja freesaa vielä hetki. Lisää lopuksi joukkoon parsakaali ja pinaatti. Sekoita ja mausta seos mustapippurilla.

Valmista valkokastike. Sulata margariini kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä hetki sekoittaen. Lisää sitten maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä muuta minuutti. Mausta kastike suolalla ja muskotilla.

Voitele uunivuoka öljyllä. Kasaa lasagne kerroksittain siten, että pohjalle tulee parsakaaliseosta, sitten lasagnelevyjä, valkokastiketta ja viipaloitua vuohenjuustoa. Toista sama kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päälimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle valkokastiketta. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania ja emmentalraastetta. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Kiva, että lasukka on maistunut! Broilerihan tuonne joukkoon olisi myös sopinut, jos lihaisampaa lasagnea olisi halajannut :)

    VastaaPoista