lauantai 6. kesäkuuta 2009

Omena-pannari



Tässä on sitten samaisena viikonloppuna (ks. jauheliha-porkkanapannari) tekemäni makea pannari. Pannaritaikinan ohje on äitini resepti. Käytin tavallisen maidon sijaan rasvatonta maitoa sekä lisäsin siihen omenaviipaleet ja kanelin. Onnistunut koitos! Tarjosin pannaria omatekemäni omenasoseen kanssa, mutta yhtä hyvin voisi käyttää esimerkiksi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

(1 pellillinen)
4 kananmunaa
1 l rasvatonta maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
ripaus suolaa
3-4 omenaa
kanelia

Riko kananmunat ja vatkaa niiden rakenteet rikki. Lisää puolet maidosta sekä jauhot, sokeri ja suola. Lisää loput maidosta ja sekoita. Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia pöydällä tai jääkaapissa. Kuori ja viipaloi omenat. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille tai vaihtoehtoisesti "voidellulle" uunipellille (laita pellille pari nokaretta voita/margariinia, laita hetkeksi uuniin ja heiluttele peltiä siten, että voita on jokapuolelle peltiä). Lado päälle omenaviipaleet. Ripottele viipaleiden päälle vielä kanelia. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkkaile!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti