torstai 18. kesäkuuta 2009

Mansikka-raparperihyve



Anopin takapihalla riittää vielä raparperia - siispä lisää reseptejä! :D Syksyn herkkuihin kuuluu yhtenä suosikkinani omenahyve (resepti luvassa syksyllä) ja tein samalla ajatuksella nyt vähän kesäisemmän version - Mansikka-raparperihyveen! Omenahyveen resepti, jonka perusteella tämä on osittain tehty, on peräisin äidiltäni! Helppo jälkiruoka, joka valmistuu nopeasti uunissa ja on niiiin hyvää.

6-10 raparperin vartta (riippuu koosta)
1/2 l mansikoita
kanelia
250 g voita tai margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
6-7 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja

Kuori ja pilko raparperit. Laita raparperipalat öljytyn uunivuoan pohjalle ja mausta kanelilla. Pilko mansikat puoliksi ja lisää raparperien sekaan. Sulata rasva ja sekoita siihen muut aineet. Levitä seos pilkottujen raparperien ja mansikoiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti