torstai 18. kesäkuuta 2009

Perinteinen raparperi-mansikkakiisseli



Olen jo aikaisemmin tehnyt blogissani Nopeaa ja helppoa raparperi-mansikkakiisseliä, mutta mikäli aikaa on hitusen enemmän ja raaka-aineita tarjolla, voit tehdä tätä myös perinteisemmällä tavalla. Maku on aikalailla erilainen - raikkaampi ja vähemmän sokerinen. Itse pidin enemmän tästä, sillä syön marjatkin mieluiten joko kevyesti sokeroituina tai ihan sellaisinaan.

1 l raparperia paloiteltuna
1 1/2 l vettä
1 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
n. 4 dl mansikoita (pakaste tai tuoreita)

Keitä raparperiviipaleet pehmeiksi sokerilla maustetussa vedessä. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kiisselin joukkoon. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran. Soseuta mansikat joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää soseutetut marjat kiisselin joukkoon. Kaada tarjoiluastioihin ja ripottele pinnalle hiukan sokeria kuortumista estämään. Tarjoile vaniljajäätelön tai kylmän maidon kanssa. Voit myös laittaa kiisselin kannuun, säilyttää jääkaapissa ja juoda sellaisenaan.

1 kommentti:

  1. Määrät on suuria. Miten monta annosta tästä suunnilleen tulee?

    VastaaPoista