tiistai 10. maaliskuuta 2009

Kanelipullat



Samalla kun tein viikonloppuna pähkinäsuklaapullia, sain idean tehdä puolesta taikinasta perinteisiä kanelipullia. Nämä pullat on tehty ihan omasta muistista, niin kuin äiti aina teki kanelipullat. Taikina on tehty vähän runsaskuituisemmaksi niin, että käytin puolet jauhoista tavallisia ja puolet täysjyvävehnäjauhoja. Taikina onnistuikin tällä kertaa hyvin, eikä koostumus kärsinyt täysjyvävehnäjauhoista.

(5-6 pellillistä)
5 dl rasvatonta maitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1/2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voita tai margariinia
n. 15 dl vehnäjauhoja (tai 7 1/2 dl tavallisia vehnäjauhoja + 7 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja)

Täyte:
n. 75 g voita/margariinia
sokeria
kanelia

Voiteluun:
1 muna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää jauhoja pienissä erissä ensin noin 11 dl verran. Sekoita. Sulata voi/margariini ja lisää taikinan joukkoon. Lisää tämän jälkeen vielä loput jauhoista. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Vaivaa kohonneesta taikinasta ensin ilmakuplat pois ja jaa se sitten kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 30x80 cm kokoiseksi levyksi. Sulata voita sen verran, että se pehmenee ja on helppo levittää. Levitä se sitten kauttaaltaan koko taikinalle. Ripottele päälle sokeria ja reilusti kanelia. Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohdasta tiukasti umpeen. Leikkaa noin 2 cm paksuiksi paloiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä 10 minuuttia leivinliinan alla. Voitele munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, niin että pullat saavat hieman väriä.



















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti